Органичен чай насипен Бяла ружа

ново Органичен чай насипен Бяла ружа Чай

Лечебната ружа (Althaea officinalis), известна още като бяла ружа, бял слез, волово око, пъртенка, дива ружа, лигавка, божа ръчица, просвирняк, е растение от семейство Слезови (Mlavaceae).

Бялата ружа действа противовъзпалително, омекчаващо и отхрачващо, което се дължи главно на слузестите вещества и на присъствието на полизахаридния комплекс, изграден главно от хексози и пентози.

Корените на Лечебна ружа се прилагат в медицината главно при възпалителни заболявания на дихателните пътища: бронхити, трахеити, брохопневмония. Използват се още при остри гастрити, ентероколити, язвена болест. В Българската народна медицина ружата се използва при възпаление на бъбреците и пикочния мехур, при болезнено и затруднено уриниране, кашлица (и коклюш), пресипнал глас, кръвохрачене.

Препоръки от народната медицина:

Външно приложение – за гаргара при гърлобол и пресипнал глас, за жабурене при възпалени венци, за налагане на лапи при циреи, рани, екземи, отоци, за компреси при възпаление на очите и разранени зърна на гърдите на кърмачките.

Вътрешно приложение – 1 супена лъжица от билката се залива с 500 мл хладка вода. Кисне 2 ч. Пие се подсладено с мед или небетшекер 15 мин преди ядене по 1 винена чаша 4 пъти дневно.


BG Съставки: Лечебна ружа (100%) (Althaea officinalis); Начин на приготвяне: 2г (едно пакетче/една супена лъжичка) от чая се залива с 200-300мл кипяща вода и се запарва в продължение на 3-6 минути. Съхранява се в сухи и проветриви помещения.

Нето тегло: 10гр. 

С бутоните + и - можете да изберете точния грамаж, който желаете. (бутоните сменят количеството през 10 гр.)

Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро

  • Код: Organic tea loose Marshmallow
  • Наличност: Налично
  • 0.70лв.

Тагове: Органичен, чай, насипен, Бяла, ружа, Чай, Elexir, Bio, Tea