Органичен чай насипен Къпина лист

ново Органичен чай насипен Къпина лист Чай

Освен че се ползва със славата на един от най-вкусните плодове по нашите земи, къпината е често употребявана и с лечебни цели. Докато малките черни плодчета дават голямо количество витамини и минерали, от корените и листата на растението се приготвят билкови чайове и илачи за много болести.

Още от древни времена възстановяващите свойства на къпината са били познати. Най-често билкови чайове от нейните листа са се използвали при заболявания, които засягат нервната система. Тя е била идеалният лек за успокояване на нервна възбуда при истерия, невроза, склероза. Използвала се още при заболявания и проблеми, причинени от наличието на високо кръвно налягане, ангина и диабет.

В наши дни списъкът с полезни действия на билковия чай с листа от къпина се допълва с благоприятния ефект, който тя оказва при сърдечно-съдови и бъбречни заболявания, както и при нарушена обмяна на веществата. Тя е идеално средство за профилактика при симптоми за камъни в бъбреците.

При малките деца чаят от къпина развива и заздравява костите и зъбите, предпазва от анемия и други заболявания, свързани с кръвообращението.

За хората, които не се интересуват пряко от билкарство и народна медицина, силата на къпината в най-голяма степен е известна със своя затягащ ефект. Тя е най-прилаганото средство при стомашно-чревни разстройства. Често от плодовете на растението се правят компоти, които могат да се консумират целогодишно.

За външна употреба най-подходящ е компрес, приготвен от листата на млади къпини или студена отвара. Налагането на подобен компрес се справя успешно със засегнатите кожни участъци при появата на екземи, мокрещи рани и лишеи.


BG Съставки: Къпина (100%) (Rubus fruticosus); Начин на приготвяне: 2г (едно пакетче/една супена лъжичка) от чая се залива с 200-300мл кипяща вода и се запарва в продължение на 3-6 минути. Съхранява се в сухи и проветриви помещения.

Нето тегло: 10гр.

С бутоните + и - можете да изберете точния грамаж, който желаете. (бутоните сменят количеството през 10 гр.)

Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро

  • Код: Organic tea loose Blackbery leaves
  • Наличност: Налично
  • 0.40лв.

Тагове: Органичен, чай, насипен, Къпина, лист, Чай, Elexir, Bio, Tea